Just nu

2020-05-13
18/6. Välkommen till en digital dialogträff med MUCF och Örebro Föreningsråd

Torsdag 18 juni kl. 14:00-16:00. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) i samverkan med Örebro Föreningsråd är intresserade av att träffa dig som har en ledande position i en civilsamhällesorganisation. Kanske är du förtroendevald, verksamhetsledare eller har ett extra ansvar för utveckling inom din organisation.
Kontaktuppgifter samt anmälningslänk finner du i bifogad inbjudan.
För att främja det civila samhällets möjligheter och utveckling hoppas vi att många har möjlighet att deltaga. Hjälp oss därför gärna att dela denna inbjudan vidare till fler aktörer inom det civila samhället.
Läs mer i inbjudan.

2020-03-17
Hej,
Angående Coronaviruset följer här information till er som hyresgäster i Föreningarnas Hus;
Vi följer fortlöpande information från myndigheterna och uppmanar därför till följande:
– Att regelbundet tvätta händerna med tvål och vatten (handsprit om inte tvål finns)
– Undvika att röra ansiktet i onödan
– Vid symtom – stanna hemma!
– Skydda sig med näsduk vid behov av att hosta eller nysa
– Undvika nära kontakt med person som uppvisar tecken på sjukdom
Örebro kommun går löpande ut med aktuell information. Ni kan läsa mer via den här länken:

2020-02-17
Nu finns det äntligen lediga lokaler för föreningar i Föreningarnas Hus!
Båda har fönster utåt och är mellan 9-13 kvadratmeter.
För mer information kontakta: kassor@orebroforeningsrad.se
Tipsa gärna andra om detta!

Khalid2019-10-02
Föreningslots i Örebro kommun

Khalid Mohammed är Örebro Föreningsråds nya föreningslots. Khalid kommer jobba med att lotsa nysvenskar till föreningar som passar deras intressen.

Modellen bygger på att ett antal intresserade föreningar finns med i satsningen och är intresserade av att få fler medlemmar, volontärer eller att det finns ett särskilt behov av att tillföra kompetens. Verktyget Örebro Tillsammans används som bas. Där finns redan 34 föreningar/studieförbund anslutna och dessa har uttryckt att de välkomnar nyanlända till sina aktiviteter. Därför är föreningslotsens fokus inte bara aktiviteter som skapas enbart för nysvenskar utan att nysvenskar integreras i befintligt föreningsliv.

Khalid Mohammed

Örebro Föreningsråd
Slottsgatan 13A
703 61  ÖREBRO
E-post: Khalid@orebroforeningsrad.se
För mer information: www.orebrotillsammans.se

2019-03-19
Nyhet! PostfackPostfack

Hyr ett postfack för 500kr/år!
– Ni får en fast adress till föreningen.
– Ni behöver inte tänka på adressändring vid varje styrelsebyte.
– Ni får hämta posten på de tider som passar er.

2018-10-24
Information till våra hyresgäster  och besökare i Föreningarnas Hus

entré parkering FH

OMBYGGNATION AV SLOTTSGATAN

Inom ett par dagar fram till och med vecka 46 kommer Örebro kommun att utföra en ombyggnation av Slottsgatan.  Slottsgatan kommer att vara avstängd från hörnet av Fredsgatan och fram till det närmsta hörnet av Karolinska skolans gymnastiksal. Trottoarerna kommer dock inte att vara berörda av avstängning.

Detta innebär att angöring för färdtjänst kommer att ske lämpligast vid tunneln och sedan via trottoaren på framsidan.

Ombyggnationen innebär att Föreningarnas hus kommer att få en större tillgänglighet med fler handikapanpassade parkeringsplatser och en angöring för färdtjänst med flera.

För att följa kommunens planerade gatuarbeten rekommenderas följande länk: