Aktivitetsrummet

Till Aktivitetsrummets bokningskalender                Till Bokningsinstruktioner

Till Cafébeställning

Aktivitetsrummet3

Max 8 personer enligt svensk pandemilag
9,2*5,8 = 53,3 kvm
Både föreningar och externa möblerar och återställer själva rummet till dess standardmöblering.
Standardmöblering, (enligt bild) skolsittning, max ca 30 personer
Biosittning, stolar i rader med borden längs väggarna, max 40 personer

• 15 st bord (120×50)
  • 30 stolar (stoppade)
  • Whiteboard & blädderblock, whiteboardpennor
  • Takmonterad datorprojektor & vit duk (VGA & HDMI anslutning)

• Dator  ingår inte som utrustning i mötesrummen.
  • Whiteboard pennor ingår.
  • Wifi Inloggning till trådlöst nätverk, ForeningarnasHus, lösenord: 019185210.
  • Mobil digital mötesutrustning med kamera & konferenstelefon, hyrs för 200kr/bokning (medlemmar i ÖFR gratis) via bokningskalendern på boka.se eller expeditionen
  • Adapterkonverterare för VGA-HDMI samt mac, kvitteras ut på expeditionen utan kostnad

Rabatt ges vid flera bokningstillfällen. Medlemmar i Örebro Föreningsråd får 10% rabatt på lokalhyran. Små föreningar kan kontakta oss angående prisuppgift:

Föreningar/organisationer inom civilsamhället:
Dag/em+kväll (08.00-17.00/12.30-21.30) 1200 kr
Halvdag (08.00-12.30/12.30-17.00) 800 kr
Kväll (17.00-21.30) 800 kr
Dag+ kväll (08.00-21.30) 1750 kr
Påbörjad timme (08.00-21.30) 335 kr

Externa (exkl. moms):
Dag / em+kväll(08.00-17.00/12.30-21.30) 1850 kr
Halvdag (08.00-12.30/12.30-17.00) 1425 kr
Kväll (17.00-21.30) 1425 kr
Dag+ kväll (08.00-21.30) 2700 kr
Påbörjad timme (08.00-21.30) 525 kr

Bokningsförfrågningar gällande fre/helgdagar måste godkännas innan torsdag kl 16, eller närmaste vardag innan heldag som expeditionen har öppet, för att ni skall kunna få tillgång till rummet. En person som deltar i mötet ska utses som ansvarig och anger sina kontaktuppgifter vid bokning. Tänk på att boka med marginal så att ni hinner förbereda och avsluta mötet i god tid om någon bokar efter er.
Avboka genom att följa instruktionerna i det första mejlet från boka.se som ni fick då ni bokade lokalen eller kontakta expeditionen (vid stängt vänligen mejla). Vid avbokning senare än 7 dagar före bokat datum debiteras delar av beloppet.
Ombokning kan göras  via expeditionen eller (upp till 7 dagar innan bokat datum) via ert konto på boka.se.

Om er bokning börjar efter klockan 16.00 mån-tors, eller äger rum på fre/helgdagar behöver mötesansvarige komma in till Föreningarnas Hus under våra öppettider för att  få instruktioner samt kvittera en passertagg till rummet och bakre entrén.
Sena deltagare kan använda ringklockan som sitter vid bakre entrén. Denna låter i området kring caféet. Mer utförlig information om detta framgår i mejlet som kommer efter att ni har bokat.
Efter bokning, lämna nyckel och tagg i gröna postlådan som sitter på väggen vid bakre entrén. Nycklar och passertagg skall återlämnas senast tre vardagar efter bokning, annars faktureras  3000 kr för nyckel och 100 kr för tagg. Detta gäller om inte annat uttryckligt är överenskommet. Vid utpasseringen, tryck på nyckelsymbolknappen för att öppna dörren och se noga till att den går i lås.

Förtäring
Husets Café är öppet för er som är i huset samt för avhämtning av fikabröd, smörgåstårta eller annan förtäring. Boka på 070 – 798 64 74 eller cafe@foreningarnashusorebro.se  Avbokning av beställningar görs direkt till caféet.
Pentry finns i cafélokalen om ni vill göra eget fika. Där finns både kyl, kaffekokare, termosar, mikro och porslin mm men inte kaffefilter. Skall ni bli många deltagare tag med engångsartiklar i reserv. Fika gärna  i cafét (max 1 timme) eller i den bokade lokalen men var för övrigt i lokalen, såvida ni inte kommit överens om annat med husvärdarna.
Pentry finns i cafélokalen om ni vill göra eget fika. Där finns både kyl, kaffekokare, termosar och porslin mm men inte kaffefilter. Använd bara vattenkokaren i Cafélokalen, annars går proppen. Skall ni bli många deltagare tag med engångsartiklar i reserv.

Ni ansvarar för att lämna lokalen i gott skick, dvs torka av borden och möblera enligt standard, eventuellt sopa golvet, sudda whiteboarden och ta med allt ert material.  Städmaterial finns i vita skåpet mittemot toaletterna i caféet. Källsortera eventuella sopor i pentryt, större mängder skall källsorteras i soprummet som finns i tunneln ut mot gatan (nyckeln hänger på väggen i pentryt). Då sopsäcken i pentryt är full ska  även den tömmas, ny sopsäck finns i pentryt.
För extra städning och eventuellt återställande av lokalen till standardmöblering debiteras 300 kr /påbörjad halvtimme. Kostnad för skadegörelse på lokalen eller på inventarier debiteras faktisk kostnad.

Toaletter finns två stycken i cafélokalen som alltid är öppna. I pentryt hänger en nyckel som går till soprummet och till toaletterna vid stora entrén (handikapptoaletten är alltid öppen kväll och helg).

Om brandlarmet ljuder, med en ihållande hög ringsignal, ta er till närmsta utrymningsväg. De är grönmarkerade med pilar på utrymningsplanen. Ta er därefter till återsamlingsplatsen i hörnet av Slottsgatan/Fredsgatan och vänta där tills ni får besked från räddningstjänsten eller utrymningsledare innan ni går tillbaka till huset.