Ateljén

Till Ateljéns bokningskalender                   Till Bokningsinstruktioner

Till Cafébeställning

IMG_0841

Standardutrustning
Max 8 personer enligt svensk pandemilag

  • 15 bord
  • 20 stolar med armstöd
  • 50 klaffstolar
  • Takmonterad dataprojektor
  • Ljudanläggning: 3 trådlösa mikrofoner + 1 mygga
  • Hörselslinga
  • Whiteboard och blädderblock

Möblering
Max 8 personer enligt svensk pandemilag
Både föreningar och externa möblerar själva och återställer rummet till dess standardmöblering.

Standardmöblering (enligt bild) cafésittning 5 grupper med 2 bord i varje, max 20 personer
7 grupper á 6 personer max 42 personer, 8 grupper á 4 personer max 32 personer
U-stittning max 23 personer
Biosittning max 70 personer, stolar i rader utan bord
Skolsittning max 40 personer, stolar och bord i rader med en mittgång

Priser
Rabatt ges vid flera bokningstillfällen. Medlemmar i Örebro Föreningsråd får 10% rabatt på lokalhyran. Små föreningar kan kontakta oss angående prisuppgift:

Föreningar/ organisationer inom civilsamhället:
Dag/ em+kväll (08.00-17.00/12.30-21.30) 2450 kr
Halvdag (08.00-12.30/12.30-17.00) 1650 kr
Kväll (17.00-21.30) 1650 kr
Dag+ kväll (08.00-21.30) 3550 kr
Påbörjad timme (08.00-21.30) 650 kr

Externa (exkl. moms):
Dag/em+kväll (08.00-17.00/12.30-21.30) 4100 kr
Halvdag (08.00-12.30/12.30-17.00) 2750 kr
Kväll (17.00-21.30) 2750 kr
Dag+ kväll (08.00-21.30) 6000 kr
Påbörjad timme (08.00-21.30) 1100 kr

Övrig utrustning
Dator  ingår inte som utrustning i mötesrummen.
Whiteboard pennor ingår.
Wifi Inloggning till trådlöst nätverk, ForeningarnasHus, lösenord: 019185210.
Adapterkonverterare för VGA-HDMI samt mac  går att kvittera ut i expeditionen.

Att boka/avboka
En person som deltar i mötet ska utses som ansvarig och anger sina kontaktuppgifter vid bokning. Tänk på att boka med marginal så att ni hinner förbereda mötet och avsluta i god tid om någon bokar efter er.

Vid avbokning senare än 7 dagar före bokat datum debiteras delar av  beloppet. Avbokning sker genom knappen Avboka i bokningssystemet, detta genom att ange den avbokningskod ni fått i er bokningsbekräftelse via e-post. För att avboka följ instruktionerna i mejlet som ni fick då ni bokade lokalen.

Öppning och stängning
Om ert möte slutar efter klockan 19.00 (måndag-torsdag), efter 15.00 (fredagar) eller på röda dagar behöver mötesansvarige komma in till Föreningarnas Hus under våra öppettider för att få nyckel till rummet, instruktioner och låna låskort till bakre utgången. Sena deltagare kan använda ringklockan som sitter vid bakre utgången. Denna låter i området kring caféet. Mer utförlig information om detta framgår i mejlet som kommer efter att ni har bokat.

Efter bokning lämna nyckel och låskort i gröna postlådan som sitter på väggen vid bakre entrén. Vid utpasseringen, tryck på nyckelsymbolknappen för att öppna dörren och se noga till att den går i lås.

Alla nycklar och låskort skall återlämnas senast tre vardagar efter bokning, annars faktureras  3000 kr för nyckel och 100 kr för låskort. Detta gäller om inte annat uttryckligt är överenskommet.

Fika
Fika gärna i caféet men var för övrigt i den lokal ni bokat (såvida ni inte kommit överens om annat med husvärdarna). Husets Café tar gärna emot fikabeställningar, ring 070-798 64 74 eller mejla cafe@foreningarnashusorebro.se. Avbokning av fikabeställningar görs direkt till caféet.

Pentry finns i cafélokalen om ni vill göra eget fika. Där finns både kyl, kaffekokare, termosar och porslin mm men inte kaffefilter.  Använd bara vattenkokaren i Cafélokalen, annars går proppen. Skall ni bli många deltagare tag med engångsartiklar i reserv.

Städning
Ni ansvarar för att lämna lokalen i gott skick, dvs torka av borden och möblera enligt standard. Torka av borden och återställ möblering till standard. Eventuell sopa golvet. Sudda whiteboarden, ta med allt ert material och källsortera eventuella sopor i pentryt. Då sopsäcken är full ska den tas ut till soprummet. En ny sopsäck finns i pentryt. Större mängder sopor skall källsorteras i soprummet som finns i tunneln ut mot gatan. Nyckeln till lokalen går dit. Städmaterial finns i vita skåpet mittemot toaletterna i caféet.

För  extra städning och eventuellt återställande av lokalen till standardmöblering debiteras 300 kr påbörjad timme. Kostnad för skadegörelse på lokalen eller på inventarier debiteras faktisk kostnad.

Övrig information
Toaletter finns två stycken i cafélokalen som alltid är öppna.  Nyckeln till möteslokalen går även till toaletterna vid stora entrén och handikapptoaletten som alltid är öppen kväll och helg.

Gräns för antal personer i lokalen står i bokningssystemet och skall respekteras. Detta av säkerhetsskäl, t ex brandrisk såväl som trivselfaktor då exempelvis syret inte räcker till.

Ljudnivån skall vara så andra i huset inte störs.
Alkoholförtäring är inte tillåten i Föreningarnas Hus gemensamma lokaler.
Allergivänligt hus där alla skall kunna vistas, använd därför inte starka dofter. Djur är ej tillåtet i huset, ledarhundar undantages.
Stölder och inbrott är ett återkommande problem, ha därför uppsikt över era värdesaker.
Kort sagt – uppträd i lokalerna med respekt och hänsyn till alla andra.

Brandföreskrifter/ säkerhet
Det finns information vid entrén var brandsläckare är utmarkerade i huset. Brandfilt finns vid entrén och i köket i caféet. Ett första hjälpen kitt finns i expeditionen och i kopieringsrummet.

Om brandlarmet ljuder, med en ihållande hög ringsignal, ta er till närmsta utrymningsväg. De är grönmarkerade med pilar på utrymningsplanen. Ta er därefter till återsamlingsplatsen i hörnet av Slottsgatan/Fredsgatan och vänta där tills ni får besked från räddningstjänsten eller utrymningsledare innan ni går tillbaka till huset.